רשלנות רפואית בילדים

ישנן לא מעט סיבות שניתן בעטיין לתבוע בגין רשלנות רפואית, כל עוד הן עומדות במבחן הזמן (לרוב עד גיל 7, ובמקרים מסוימים עד גיל 25), וניתן להוכיח קשר ישיר בין ההליך הרפואי במהלך ההיריון או הלידה, ובין התוצאות הטרגיות לגבי היילוד. זאת בשילוב חוות דעת של מומחה אשר תפרט כיצד הליך רפואי סביר – גם אם מדובר רק בחוסר הדרכה, ייעוץ או הכוונה נאותה להורים – היה יכול למנוע את הטרגדיה, או לפחות להעניק להורים את היכולת לבחור להפסיק את ההיריון או לא להיכנס להריון. להלן שלוש סוגי תביעות נפוצות, שבכל אחת מהן הנזק יכול להיות חמור עד כדי שיתוק מוחין קיצוני או אף מוות:

רשלנות רפואית בילדים
רשלנות רפואית בילדים

תביעת נזקי פגות עקב רשלנות רפואית מתייחסת לנזק או לסיבוכים שחווים תינוקות שנולדו בטרם עת (פג הוא יילוד שנולד לפני השבוע ה-37 להיריון) הנובעים ישירות מהשגחה לא נאותה, זיהום בפגייה, וכן רשלנות של אנשי המקצוע הרפואיים. במסגרת תביעת נזקי פגות, רשלנות כזו עשויה לכלול התעלמות ממצוקת האם או העובר בזמן הלידה, ניהול לקוי של מצבים בריאותיים של האם בזמן ההיריון והלידה, חוסר הימצאותם של מומחים מתאימים בחדר הלידה בעת היריון בסיכון, וכן שימוש שגוי בתרופות, ואי הפניות לבדיקות קריטיות. מאחר ופגים מתמודדים עם אתגרים בריאותיים פוטנציאליים רבים, הם עלולים לסבול מבעיות בריאותיות ארוכות טווח כמו מצוקה נשימתית, עיכובים בהתפתחות ושיתוק מוחין. תביעות נזקי פגות מטרתן להטיל את האחריות על הגורמים האחראיים ולקבל פיצוי הולם שיבטיח את עתיד היילוד ומשפחתו.

תביעת תסמונת גנטית מתייחסת לטענות נגד אנשי המקצוע הרפואיים בגין אי זיהוי בזמן של מחלות גנטיות אצל אחד ההורים או שניהם (כולל חקירה רפואית לגבי הימצאותן של מחלות גנטיות אצל המשפחה הקרובה), מחלות העלולות בסבירות גבוהה לעבור לעובר, ולאחר מכן להתפתח אצל היילוד. רשלנות כזו כוללת אי הפניה בזמן לבדיקות גנטיות מתאימות ועדכניות, פענוח לא נכון שלהן, וכן חוסר יידוע של ההורים לגבי ההשלכות, על מנת שיוכלו לקבל החלטה מושכלת לגבי הפסקת היריון, בחירה בהיריון חוץ רחמי, או אי כניסה להיריון. הנזקים הבריאותיים, הנפשיים והמוטוריים בעקבות התפתחות המחלה הגנטית אצל היילוד יכולים להיות קריטיים וקשים במיוחד, אשר ילוו אותו למשך כל חייו. על מנת להצליח בתביעת תסמונת גנטית, יש להוכיח קשר נסיבתי בין ההליך הרפואי בזמן ההיריון לנזק שנגרם ליילוד.

תביעת רשלנות אולטרסאונד רלוונטית כאשר אנשי המקצוע הרפואיים התעלמו או אבחנו באופן שגוי את ממצאי הבדיקה במהלך ההיריון. כמו כן, כאשר מדובר בציוד לקוי, מיושן, או טעות של הטכנאי המבצע. בדיקת אולטרסאונד הינה כלי אבחון חיוני ומהותי האמור לזהות מומים וחריגות במצבו הרפואי, הפיזי וההתפתחותי של העובר, המאפשרת לקבל החלטות מושכלות כמו הפסקת היריון, התערבות רפואית או הכנות הכרחיות לקראת הלידה. תביעת רשלנות אולטרסאונד מדגישה כיצד באמצעות אבחון נכון ומהיר, ההורים היו יכולים לקבל מידע חשוב בנוגע למצבו של העובר ולסכנות הנובעות מכך. ההשלכות יכולות להגיע לכדי מומים חיצוניים ופנימיים, עיכוב התפתחותי ואף שיתוק מוחין. כאשר מוכח כי אנשי המקצוע לא עמדו בקנה אחד עם הסטנדרטים הרפואיים המקובלים, וכישלון זה גרם לנזק מוחשי ליילוד, הרי שיש עילה לתביעת רשלנות אולטרסאונד.

אולי יעניין אותך גם

תשניק בלידה

תשניק בלידה

תשניק בלידה אחד הסיבוכים החמורים במהלך הלידה הינו תשניק בלידה (תשניק סב לידתי). מדובר במצב מסוכן, שבו העובר אינו מקבל מספיק חמצן במהלך הלידה. במידה

המשך קריאה >
התחלה שיחה
בואו נדבר
שלום, איך אנחנו יכולים לעזור?
דילוג לתוכן