בעולם ישנם כ-17 מיליון אנשים הלוקים בשיתוק מוחין ברמה כזו או אחרת. ממוצע הלוקים בתופעה הוא כ-3.5 מתוך 1,000, והיא לרוב מתרחשת בזמן הלידה או בתקופת ההריון ומהווה את הנכות הפיזית השכיחה ביותר אצל ילדים.
הסימפטומים העיקריים לתופעה יהיו נוקשות פיזית ושרירי פנים קפואים מצד אחד (טונוס גבוה), או חולשה וגוף נפול ורפוי מצד שני (טונוס נמוך). סימפטומים נוספים יכולים להופיע חלקם או כולם בהתאם לסוג השיתוק, ובדרגות חומרה שונות, לדוגמה:
מוגבלות תנועה בזרוע או ביד, נוקשות בשתי הרגליים, קושי בפעולות מוטוריות עדינות, בעיות בקואורדינציה, קושי ביציבה או חוסר בשיווי משקל, בעיות ראייה ובפוקוס, תנועות פתאומיות לא רצוניות, עקמת בעמוד השדרה, קשיים או איטיות בדיבור, חוסר יכולת להחזיק את הראש, שיתוק בארבע הגפיים ופרכוסים.
תינוקות למשל הלוקים בשיתוק מוחין יעדיפו תנוחה על צד אחד על פני השני של גופם, מה שעלול לייצר תנוחות שכיבה מוזרות.
לרוב, יופיעו התסמינים בשלב ההתפתחותי הראשון של הילד, כלומר עד גיל 3, בעיקר באלמנטים התפתחותיים יסודיים כמו התהפכות, זחילה, הליכה, תקשורת. עם זאת, לעתים האינטליגנציה של הילד אינה נפגעת כלל, גם לא מבחינת תקשורת או דיבור.
יש לציין, כי בחלק גדול מדי מהמקרים, שיתוק מוחין היה יכול להימנע באמצעות טיפול נכון במהלך הלידה.
שיתוק מוחין לאחר לידה
שיתוק מוחין (CP) לאחר לידה שיתוק מוחין לאחר לידה (Cerebral Palsy, CP) הוא מצב נוירולוגי שמקבל ביטוי לעיתים קרובות בגילאים המוקדמים, ולעתים כבר אחרי ימים