כמה מלים על ניתוח קיסרי צרפתי

ניתוח קיסרי צרפתי פותח לראשונה בשנות ה-90 בצרפת, ובשנים האחרונות הפך לפופולרי יותר ויותר במדינות אירופה ואף בישראל. ניתוח זה שונה מניתוח קיסרי רגיל בעיקר בטכניקה הכירורגית, בהשתתפות האקטיבית של היולדת בתהליך הלידה, בתהליך ההחלמה ועוד.

בתחילת 2023 ערכה הוועדה לקידום מעמד האשה ולשוויון מגדרי בכנסת דיון מיוחד בנושא הניתוח הקיסרי הצרפתי. הדיון נערך לאחר שמשרד הבריאות הורה לבתי החולים להפסיק לבצע את הניתוח באופן מידי ולסרב לבקשות היולדות לנתח בשיטה זו, בשל חשש לאחוז סיבוכים גבוה לעומת ניתוח קיסרי רגיל וכן בשל תנאי הסף הגבוהים שמעמיד התקן הצרפתי שלא מאפשרים כרגע לרוב המנתחים בארץ לעמוד בו.

מנגד, טענו חלוצי השיטה בארץ שמדובר אמנם בניתוח יקר ומורכב אך בטוח יותר, שמייצר פחות נזק לרקמות הגוף ומאפשר תקופת ההחלמה מהירה יותר וחוויה נעימה יותר ליולדות.

הדיון הסתיים בכך שהוחלט להחזיר את הניתוח הקיסרי הצרפתי בכפוף לחתימת היולדות על טופס הסכמה מדעת המפרט את היתרונות והסיכונים בניתוח זה. 

עוד נקבע כי משרד הבריאות יחל לברר לעומק ולעקוב אחר הכשרות המנתחים המבצעים הליך זה, ולפעול לשם כך שניתוח זה יהיה זמין לכל יולדת שתרצה בכך, ולא רק לבעלות אמצעים.

מה שניתן ללמוד מהדיון החשוב הזה, בעיקר עבור ההורים, הוא לדרוש לקבל מהרופא מראש מידע מלא על כל האפשרויות הרלוונטיות ליולדת, על מנת שתוכל לקבל החלטות מושכלות לגבי אופן הלידה.

אולי יעניין אותך גם

נזקי פגות קשים

נזקי פגות קשים

נזקי פגות קשים לידת פג מתייחסת לתינוק שנולד לפני השבוע ה-37 להיריון. למרות שברוב המקרים היילוד לא יסבול מנזקי פגות קשים, מעצם טבעם פגים רגישים

המשך קריאה >
רשלנות בלידה

רשלנות בלידה

רשלנות בלידה רשלנות בלידה כוללת מגוון ליקויים בזמן הלידה ובחדר הלידה, אשר היו יכולים להימנע לו הצוות הרפואי היה פועל כהלכה. ליקויים אלו, בסיטואציה כל

המשך קריאה >
התחלה שיחה
בואו נדבר
שלום, איך אנחנו יכולים לעזור?
דילוג לתוכן