הפסקת הריון מרצון

הסערה הציבורית והתקשורתית העולמית סביב ההחלטה של בית המשפט העליון בארה"ב לבטל את הזכות החוקתית הפדרלית להפלות מסרבת לשקוע, ובצדק. המשמעות היא, נכון לעכשיו, שבלמעלה מחצי ממדינות ארה"ב לנשים יהיה אסור לבצע הפלות, גם אם מדובר באונס, גילוי עריות, או מום בעובר. ההחרגה היחידה – סכנה לבריאותה של האם.
נושא הזכות לבצע הפלה, ממש כמו הזכות להחזיק נשק, שוב מפלג את ארה"ב, ומדגיש את הוויכוח המשפטי, הציבורי והליבתי שבין "הזכות לחיים" ובין "הזכות על הגוף שלנו". למרות שנראה כי יש רוב מוצק בציבור הרחב לגבי הזכות על גופנו, הרוב השמרני של בית המשפט העליון חשב ההפך, והפך על פיה החלטה שניתנה בנושא לפני חמישים שנה ("רו נגד ווייד").
נעזוב רגע את העובדה שאנחנו לחלוטין בצד שמעניק לאשה את הזכות הבלעדית להחליט מה ייעשה בגופה, ונשים בצד גם את המשמעות המזעזעת של איסור הפלות גם במקרים של אונס וגילוי עריות, ונתייחס רגע לאלמנט השלישי – מומים בעובר.
המחשבה שבשם "הזכות לחיים", למרות שכל הבדיקות והכלים המשוכללים של הרפואה המודרנית כיום מאפשרים להעניק להורים מידע מקיף ועדכני לגבי מצבו של העובר, ייגרם כל כך הרבה סבל – הן לילוד והן למשפחה – היא בלתי נסבלת. אנו נתקלים במקרים העצובים כאלו מדי יום – בסבל הבריאותי, הנפשי, הכלכלי, שהיה ניתן למנוע מראש.

אולי יעניין אותך גם

שיתוק מוחין לאחר לידה

שיתוק מוחין לאחר לידה

שיתוק מוחין (CP) לאחר לידה שיתוק מוחין לאחר לידה (Cerebral Palsy, CP) הוא מצב נוירולוגי שמקבל ביטוי לעיתים קרובות בגילאים המוקדמים, ולעתים כבר אחרי ימים

המשך קריאה >
רשלנות רפואית במהלך הלידה

תשניק במהלך הלידה

התייחסות מהירה ואפקטיבית לסימני מצוקה של העובר בזמן הלידה היא ההבדל בין לידת תינוק בריא לתינוק הסובל מפגיעה מוחית קשה.  היכולת המקצועית של הצוות הרפואי

המשך קריאה >
התחלה שיחה
בואו נדבר
שלום, איך אנחנו יכולים לעזור?
דילוג לתוכן