כשאטימות ושמרנות נפגשים מי שנפגע אלו ההורים והילדים!

בית המשפט העליון של מדינת טקסס מנע ביצוע הפלה מאישה שהתגלה בעוברה בעיה גנטית מסכנת חיים. כך דווח ברשת CNN בשבוע שעבר.
האישה בת ה-30 ביקשה לבצע הפלת חירום בשבוע ה-20 להריונה, לאחר שהתגלה בעוברה בעיה גנטית חמורה שלרוב מובילה להפלה, לידת עובר מת או מוות זמן קצר לאחר הלידה. למרות טענותיה המוצדקות של האם – שהסתמכו על חוות דעת רפואיות – ולמרות שערכאה שיפוטית נמוכה יותר במדינה אישרה את בקשתה, אסר בית המשפט העליון מהאישה לבצע את ההפלה וזאת לבקשת התובע הכללי של המדינה.
חשוב לדעת, כי בישראל הבדיקות הגנטיות החדישות הקיימות היום מאפשרות לאתר מגוון רחב מאוד של בעיות ומומים גנטיים לפני ובשלב ההיריון (וגם טרם ההשרשה בהפריה חוץ רחמית) העלולים להשפיע על בריאותו ואיכות חייו של היילוד. ולא רק זאת, גם בפן ההלכתי ישנה דעה לפיה במידה ויש סכנה לחייה של האם/היילוד או במקרים שבהם נידון העובר לחיי סבל במידה וייוולד, הפסקת הריון מותרת.
מרתיחה העובדה כי בשם השמרנות, הצדקנות והאטימות, מרשים לעצמם שופטי בית המשפט העליון בטקסס לקבל החלטות על גופה של האם מבלי לאפשר לה לקבל החלטות הרות גורל המשליכות על חייה וחיי ילדה בעצמה, גם כאשר קיימת ודאות גבוהה כי היילוד לא ישרוד או ילקה בנכות חמורה למשך כל חייו.
החמצת מומים גנטיים זו אחת העילות הנפוצות לתביעת רשלנות רפואית ויש לה השלכות חמורות. במקרה הזה הצוות הרפואי עשה את העבודה כפי שצריך, ומי שהתרשל הפעם היו אלו שופטי בית המשפט העליון של מדינת טקסס.
בישראל החלטות במקרים דומים מתקבלות על ידי ההורים וועדות להפסקת הריון שקובעות כי ככל שקיימת סבירות של 30% למום משמעותי בעובר ניתן להפסיק את ההריון גם בשלב מאוד מתקדם.

אולי יעניין אותך גם

הפסקת הריון - הפן ההלכתי

הפסקת הריון – הפן ההלכתי

הדילמה לגבי הפסקת הריון בכל מה שקשור לעולם ההלכתי והדתי גברה בשנים האחרונות, ככל שהרפואה והבדיקות השונות בזמן ההריון מתקדמות ומשתכללות, ומאפשרות להעניק להורים מידע

המשך קריאה >
התחלה שיחה
בואו נדבר
שלום, איך אנחנו יכולים לעזור?
דילוג לתוכן