כמה מלים על אחריות ההורים

במחקר מקיף וראשון מסוגו שנערך בהרווארד בתחילת שנות ה-90 של המאה הקודמת נבדקו הקשרים שונים של תאונות רפואיות ורשלנות רפואית. במדגם של 30 אלף תיקים רפואיים רנדומליים נמצא כי מתוך אותם מקרים שבהם אכן היתה הצדקה לתביעה עקב "רשלנות רפואית", רק ב-2% (מתוכם הוגשו תביעות.
כלומר, על פי המחקר, ב-98% מהמקרים שבהם התרחשה רשלנות רפואית שמצדיקה תביעה, לא נעשה דבר כלל מצד הנפגעים. רק ב-1.5% מהמקרים המובהקים של רשלנות רפואית, הוגשה תביעה שהסתיימה בנצחון התובע. אחוז תביעות השווא שהוגשו (ונדחו) עומד על 0.4% בלבד.
אמנם בשנים האחרונות הולכת וגוברת המודעות לנושא, אך עדיין המספרים מאוד נמוכים ורוב רובם של התביעות פשוט לא מוגשות, בעיקר בגלל חוסר מודעות, חוסר ידע וחוסר נגישות לצדק.
אנו במשרד גוטמן אמיר ושות' עובדים יומם וליל כדי לשנות את המציאות העגומה הזאת. האחריות שלכם ההורים, היא אך ורק לפקוח עין, ולא להתעלם מהמציאות רק כדי להמשיך ולשרוד את השגרה, קשה ככל שתהיה. היה ותינוקכם נפגע, וישנו חשש לרשלנות בתקופת ההיריון או במהלך הלידה, זה הזמן לקום ולעשות מעשה. ולו רק כדי לחסוך את אי הוודאות המאמללת. במעשה זה, לא רק שאולי תזכו בפיצויים משני חיים – לכם ולילדכם – אלא גם תתרמו להגברת המודעות לנושא.

אולי יעניין אותך גם

תביעת נזקי פגות

תביעת נזקי פגות

תביעת נזקי פגות תביעת נזקי פגות עקב רשלנות רפואית מתייחסת לנזק או לסיבוכים שחווים תינוקות שנולדו בטרם עת (פג הוא יילוד שנולד לפני השבוע ה-37

המשך קריאה >
התחלה שיחה
בואו נדבר
שלום, איך אנחנו יכולים לעזור?
דילוג לתוכן