רשלנות רפואית כתוצאה מהחמצת מומים
החמצת מומים גנטיים במהלך ההיריון מדגישה את תפקידן הקריטי של הבדיקות הגנטיות במהלך ההיריון ואף לפניו, וכן שימת לב מוגברת לגבי מחלות או תסמונות גנטיות ידועות במשפחה, בעיקר אצל האם ההרה. כאשר תסמונות גנטיות מתפספסות, ההשלכות הבריאותיות הפוטנציאליות עבור התינוק יכולות להיות חמורות ביותר, גם אם קודם לכן נולדו ילדים בריאים לחלוטין. על מנת להימנע מהחמצת מומים גנטיים על הרופא המטפל לברר ביסודיות אודות מחלות גנטיות ידועות במשפחה הקרובה, ובהתאם לשלוח את ההורים לבדיקות גנטיות מקיפות ומתקדמות, לאבחן היטב מומים לבביים, מוחיים ובמבנה שלד העובר בסקירת מערכות, לייעץ להורים לבצע בדיקה גנטית מקיפה לעובר עצמו, וכן לקחת בחשבון את גיל האם ההרה ולשלוח אותה לבדיקות המתאימות. חשוב לדעת כי כיום הטכנולוגיה מאפשרת זיהוי מוקדם של תסמונות גנטיות בשלל דרכים ובדיקות, ולהעניק להורים את המידע הדרוש על מנת שיוכלו לקבל להחלטה מושכלת לגבי המשך ההיריון או הפסקתו. דוגמאות לתביעות בגין החמצת מומים גנטיים תוכלו למצוא ב"נצחונות שלנו" באתר.
החמצת מומים בבדיקות אולטרסאונד היא אחד הגורמים העיקריים ללידה של תינוק עם פגיעות פיזיות, בריאותיות ומנטליות חמורות. למרות האפקטיביות של הבדיקה, היא עדיין מסתמכת על המיומנות והמומחיות של אנשי המקצוע המבצעים והמפרשים את הסריקות. מיומנות הטכנאים, איכות הציוד ומיקום המטופל למשל יכולים להשפיע על איכות התמונות המתקבלות. החמצת מומים בבדיקות אולטרסאונד עלולה לקרות גם כתוצאה מוויתור על ביצוע סריקה חשובה, או אבחון רשלני או לא מדויק של הרופא המטפל, למשל התעלמות מגודלו של העובר בהתאם לשבוע ההיריון, התעלמות ממבנה מוח העובר ומגודלו, או טעות באבחון בעיה פיזיולוגית כלשהי. טיפול בסוגיה זו מצריך אמצעי בקרת איכות מחמירים, הכשרה מתמשכת לטכנאי האולטרסאונד, שימוש בציוד מתקדם ועדכני, ומעקב יסודי אחר מצבו וקצב התפתחותו של העובר מבלי לוותר על אף בדיקה, ולעתים אף לקבל חוות דעת שנייה. דוגמאות על תביעות בגין החמצת מומים בבדיקות אולטרסאונד תוכלו למצוא ב"נצחונות שלנו" באתר.
אחת התופעות החמורות ביותר המתרחשת בתקופת ההיריון או בלידה היא שיתוק מוחין, והיא הנכות השכיחה ביותר בקרב ילדים. שיתוק מוחין כתוצאה מרשלנות רפואית הוא מקומם במיוחד, מכיוון שלו היו מתבצעות כל הבדיקות והסריקות בזמן, או לו האבחון היה מדויק יותר וההורים היו מקבלים את המידע המתאים, היה יכול להימנע סבל מיותר הן מהיילוד והן מההורים. הסיבות לשיתוק מוחין כתוצאה מרשלנות רפואית הן רבות, החל כתוצאה מהחמצת מומים כפי שמתואר במאמר זה, דרך מחלות זיהומיות במהלך ההיריון ואי הדרכת האם בהיריון בסיכון, וכלה בלידת פג, ניתוחי חירום שלא בוצעו בזמן, זיהומים בחדר הלידה או תקלות במהלך הלידה עצמה. תינוק הסובל משיתוק מוחין יפגין תסמינים לרוב עד גיל 3, שיכללו בעיות מוטוריות התפתחותיות בסיסיות כגון התהפכות, זחילה או הליכה, ובמקרים חמורים בעיות בתקשורת ובדיבור. אם אתם חושדים שילדים סובל משיתוק מוחין כתוצאה מרשלנות רפואית, זה הזמן לפנות אלינו.