שאלות ותשובות נפוצות
ישנם גורמים רבים העלולים להשפיע על רשלנות בתקופת ההיריון, ולעתים גם לפני כן בעת ההחלטה לנסות להיכנס להיריון או לבצע הפריה חוץ גופית. מעבר להנחיות המפורטות שעל רופא הנשים לתת לאם בהתאם לשגרת יומה, מצבה הרפואי הנוכחי, עברה הרפואי או נטיות גנטיות משפחתיות ועוד, ומעבר לבדיקות וסקירות המערכות שיש לבצע והתריע על כולן, עליו גם לדעת לפענח אותן ולהפנות להמשך טיפול ובדיקות בהתאם לתוצאות, וכן להתריע על לידה בסיכון או אופציה לניתוח קיסרי במידת הצורך.
מידע נוסף תוכלי למצוא בנושא באחד השאלונים שלנו בקישור הבא
ברוב המקרים, ליולדת אין יכולת להעריך האם הצוות הרפואי פעל כהלכה. עם זאת, ישנם מספר סימני אזהרה העשויים בהחלט לעורר חשד למקרה של רשלנות בחדר הלידה:
☑ התעלמות מתלונות של היולדת על הפחתה או היעלמות של תנועות העובר.
☑ התעלמות מסימני מצוקה של העובר או מהתראות המוניטור.
☑ כאשר היולדת נמצאת בחדר הלידה זמן רב ללא השגחה למרות שהלידה אינה מתקדמת.
☑ המתנה ארוכה עד שמגיע רופא מומחה בעקבות דיווח על אירוע חריג שנמסר לו על ידי אחות או מיילדת.
☑ אי הימצאותו של רופא מומחה למרות הידיעה כי מדובר בלידה בסיכון.
☑ אי נקיטת אמצעי בטיחות רפואיים המותאמים למצבה הבריאותי של האם.
☑ עיכוב בביצוע ניתוח קיסרי שהוחלט עליו באופן בהול רק במהלך הלידה.
☑ צורך בהנשמה מלאכותית לאחר הלידה.
למידע נוסף תוכלי למלא את אחד השאלונים שלנו בקישור הבא
אנחנו!
הורים רבים נרתעים מהמחשבה על כל הבדיקות והטפסים והממצאים השונים שצריך להמציא עבור בדיקת ההיתכנות לתביעה, וזה בדיוק מה שאנחנו חוסכים מכם!
אנו עוסקים בתחום הרשלנות הרפואית בילדים מעלה ל-20 שנה כך שיש לנו גישה ישירה ומהירה לכל המידע הרלוונטי, ואפשרות להשיג את כל מה שצריך על מנת להבין את התמונה כולה.
בנוסף, הקשרים שלנו עם מומחים ובתי חולים בארץ ובעולם וגופים מקצועיים בעלי התמחויות ספציפיות עוזרים לנו להבין ולאתר מהר מאוד איפה אירע הכשל.
לכן:
אנחנו לא נשלח אתכם להתרוצץ בין בתי החולים, קופות החולים וטיפות החלב כדי לאתר את הטפסים הרלוונטיים, אלא נזמין את כל החומר הרפואי שלכם עבורכם.
אחרי שנבחן את כל המסמכים ונלמד אותם לעומק, נשוחח אתכם ונסביר לכם האם ובאיזה אופן היתה לדעתנו רשלנות, ואיך ממשיכים מכאן.
התשובה שלילית! מרגע שהתחלנו בהליך התביעה, ובמשך ההליך כולו, אסור לאף אחד לפנות אליכם בעניין התביעה שלא באמצעותנו.
כמו כן, אתם בוודאי לא נדרשים להתעמת עם הגורמים הנתבעים, לא עם הרופא או הצוות המטפל, לא עם קופת החולים / בית החולים, ולא עם חברת הביטוח וסוללת עורכי הדין שלה. זו העבודה והמומחיות שלנו.
פיצויים בגין רשלנות רפואית אמורים לשמש את הילד לאורך כל חייו. פיצוי זה מאפשר להורים לשכור מטפל סיעודי צמוד, וכן ולממן ציוד, תרופות וטיפולים שאינם כלולים בסל הבריאות. רכיב נוסף של הפיצוי הוא אובדן היכולת של הילד להשתכר למחייתו בכל שנות העבודה. פיצוי זה מחושב על בסיס השכר הממוצע במשק. וכמובן, הנזק הכלכלי והנפשי המצטברים שנגרמו למשפחה ולילד, בזמן שעבר מאז הלידה ועד מועד התביעה.
כשילד סובל ממום או מחלה קשה שנטלו ממנו את עצמאותו, חשוב מאוד לשמור על זכויותיו ולהבטיח את עתידו, בפרט כשהמומים נגרמו בשל רשלנות של המערכת הרפואית. שום פיצוי כלכלי אמנם לא ירפא את העוול שנגרם לילד, ולמשפחה כולה, אך עם זאת הוא יוכל להקל על ההתמודדות היומיומית.
זוהי שאלה ששואלים אותנו לא מעט – איך זה שסכומי הפיצויים על רשלנות רפואית בילדים כל כך גבוהים, ויכולים להגיע למיליוני שקלים.
יש לסכומים הגבוהים האלו כמה סיבות. דבר ראשון, במרבית המקרים הנפגע כלל לא יוכל לעבוד, ולכן עיקר הפיצוי הוא תשלום בעבור כל חודשי ושנות הפסד ההשתכרות שלו (על בסיס השכר הממוצע במשק). סכום נוסף שנכלל בפיצוי הינו עלות העזרה הצמודה של מטפל/ת למשך כל שנות חייו של הנפגע (כ-16,000 ש"ח לחודש).
ישנן גם עשרות עלויות עקיפות נוספות, כמו צמצום ימי עבודה עבור אחד ההורים או שניהם, לפעמים עד כדי חוסר יכולת לעבוד כלל, פגיעה בחסכונות לעתיד ובהשכלה של שאר האחים, או בכלל באפשרות לעזור להם כלכלית. כמו כן, הפיצויים הם לא רק בשל הגורם הכלכלי בעבר, בהווה ובעתיד, כי אם גם הנזקים הנפשיים והמנטליים.
חשוב להבין – ישנם אינספור מקרים שבהם ההורים קורסים תחת העלויות הכרוכות בגידול ילד מיוחד – החל בעלויות הישירות היומיומיות כמו תרופות, אוכל מיוחד, ניידות, סיעוד במידת הצורך, המשך ברכישת ציוד שיקומי יקר והאביזרים הטובים ביותר עבור הילד, כמו כיסא גלגלים חשמלי ומשוכלל, ועדכונם/החלפתם במשך השנים, וכלה במעבר לדירה מותאמת או התאמת הדירה הקיימת לצרכים של הילד. קשיים מסוג זה רק הולכים ומתגברים עם השנים, כשהאחים ייצאו מהבית ויוכלו לעזור פחות, כשההורים יהיו מבוגרים יותר, או פחות בקו הבריאות.
ועכשיו, פתאום סכומי פיצויים של מיליוני ש"ח נראים מאוד הגיוניים נכון?
טענה חוזרת של הורים היא שהם לא רוצים להיתפס כנקמנים. נקודת המוצא של מחשבה כזו היא שמי שפגע ביקר לכם מכל, לא עשה זאת בכוונה. ואכן, לרשלנות רפואית יש הרבה גורמים, אבל אף אחד לא עשה שום דבר בכוונה כדי לגרום למצב הזה. אבל לא זו הנקודה.
חשוב להפנים – הסיבה העיקרית שבגללה נצא להליך של תביעה משפטית היא כלכלית. ישנן כמובן עוד כמה סיבות חשובות: לחזק את המודעות לנושא הרשלנות הרפואית – מבחינה ציבורית ותקשורתית, להצביע על כשלים במערכת המקצועית, למנוע ממקרים כאלו להישנות בעתיד כמו פגיעה בהורים וילדים נוספים, וכן – חשוב גם שהאחראים יישאו בתוצאות.
אבל מבחינתכם, בתקופה הכי קשה ומאתגרת שלכם, הגורם הכלכלי הוא המכריע. כי לפני הכל ומעל לכל, חשוב לדעת כי הפיצויים שתקבלו אינם משולים לעשיית צדק. הם גם אינם אמורים להפוך אתכם למיליונרים, והם בוודאי ובוודאי לא מצביעים על נקמנות.
הפיצויים נועדו לדבר אחד – לעזור לכם לעמוד כלכלית באתגרים הבלתי נגמרים העומדים בפניכם על מנת לכלכל את ילדכם בעתיד הקרוב והרחוק. להקל עליכם. לייצב ולהרגיע אתכם נפשית. ובעיקר לאפשר לכם להעניק את כל האהבה והתמיכה לילדכם מבלי לדאוג כיצד תממנו את הטיפול והסיוע שהוא נדרש להם.
ומשפט אחרון בנושא, מי שנתבע כאן הוא לא הרופא המטפל באופן אישי, אלא בית החולים, המדינה וקופות החולים. רשלנות רפואית יכולה להיגרם כתוצאה גם משרשרת של טעויות, ולא כתוצאה מגורם אחד. בסופו של דבר, האחריות לתיקון הכשלים היא על הממסד הרפואי, וחובתנו להצביע עליהם.